Merknad om informasjonskapsler

Hva trenger du å vite

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din. Informasjonskapsler kan inneholde tekst og tall som for eksempel datoer. Informasjonskapsler er ikke applikasjoner og inneholder ikke virus eller like skadelige koder. Informasjonskapsler tjener det formål å lagre spesifikk informasjon om brukerne på et nettsted slik at nettstedet senere vil kunne gjenkjenne brukeren og laste inn denne lagrede informasjonen. Dette kan f.eks. være påloggingsinformasjon, informasjon om tidligere besøk og hvilke områder av nettsiden brukeren har besøkt.

En informasjonskapsel kan kun lastes inn fra URL-en (nettsiden) den har blitt lagret i. Vanlige informasjonskapsler som lagres fra en nettside, lagres typisk fra adressen du ser i adresselinjen i nettleseren. Men et nettsted kan også inneholde fragmenter og informasjon som lastes ned fra andre adresser enn den som vises i adresselinjen til nettleseren. Det kan for eksempel være en bannerannonse eller analyseverktøy, men også vanlig innhold. På denne måten kan informasjonskapsler også lagres fra andre adresser via nettstedet du faktisk besøker - såkalte tredjeparts informasjonskapsler.

Noen informasjonskapsler (såkalte session cookies) lagres kun under én nettleserøkt og slettes når nettleseren lukkes. Andre informasjonskapsler (såkalte vedvarende informasjonskapsler) lagres i en bestemt tidsperiode, og slettes ikke før utløpet av denne tidsperioden.

Hvilke informasjonskapsler brukes av nettstedet og hvorfor?

Nettstedet bruker følgende informasjonskapsler:
I forbindelse med påloggingsinformasjon: "DW_Extranet" (kun hvis løsningen inneholder ekstranett)

"DW_Extranet" er en "vedvarende informasjonskapsel". Den inneholder kryptert informasjon om brukernavn og passord i den grad du bruker en innloggingsfunksjon på Nettsiden. Levetiden til informasjonskapselen er et år, og den vil derfor bli slettet et år etter siste gang du har brukt Nettstedets påloggingsfunksjon. Denne informasjonskapselen brukes til å huske deg når du kommer tilbake til nettstedet, slik at du ikke trenger å logge på igjen.

I forbindelse med datoen for ditt siste og tidligere besøk:”Dynamicweb”

"Dynamicweb" er en vedvarende informasjonskapsel. den består av to deler;

"Dynamicweb.VisitorID" er en unik ID som du har fått når du besøker nettstedet. "Dynamicweb.VisitDate" er informasjon om datoen for ditt siste besøk på Nettsiden og brukes i forbindelse med statistikk.

Informasjonskapselen har en levetid på et år, og den slettes derfor et år etter ditt siste besøk på nettstedet.

Hvordan kan jeg unngå bruk av informasjonskapsler på nettstedet?

Uavhengig av hvilken nettleser du bruker, kan du justere nettleserinnstillingene slik at de ikke lagrer informasjonskapsler. Noen nettlesere lar deg bare gjøre denne innstillingen for enkelte nettsteder.

Hvordan kan jeg slette informasjonskapsler?

Du kan endre dine samtykker ved å besøke denne siden eller slett informasjonskapslene i nettleserinnstillingene. Du kan finne hjelp enten i nettleserinnstillingene eller på nettleserens nettsider. Nedenfor finner du en liste med lenker til instruksjoner for de mest brukte nettleserne:

Personvernspørsmål

Du finner vår personvernpolicy her

Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående personvernreglene eller databehandlingen eller hvis du ønsker å klage på et mulig brudd på lokale personvernlover, vennligst kontakt oss på firmapost@valvoline.no

Ved å klikke "Godta alle" samtykker du at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: Statistikk og markedsføring