Drømmen er å leve av motorsport

Møt 19-åringen fra Tyristrand som kjører Aston Martin Vantage GT4 med Dörr Motorsport på legendariske Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Niklas Eker Abrahamsen er født og oppvokst på Tyristrand, sammen med mamma, pappa og to mindre søsken – alle over middels interessert i motorsport.

– Jeg begynte med motorsport som veldig ung, da pappa kom hjem med en gokart i hengeren som bestefaren min hadde kjøpt, forteller Niklas.

Siden da har bil og motor vært i fokus, og nå er han i ferd med å virkelig ta steget ut i det som kan bli en eventyrlig karriere.

– Niklas er et sjeldent talent, som har gjort det utrolig bra sesong etter sesong, og i stadig nye biler med stadig kraftigere motorer. Det er rett og slett utrolig imponerende å se hva han får til. Vi er stolte av å få være med på reisen hans, sier Joakim Skoglund, salgs- og markedssjef i Valvoline Oil AS.

Selv om karrieren så langt har lignet et eventyr, har det ikke kommet av seg selv.

– Det krever utrolig mye. Og du må tåle motgang også. Hele 2018 var for eksempel et tøft år for meg. Det var første året mitt i større klasse, og vi slet med å forstå motoren, og det var mye nytt som skulle læres. Både for meg, og for pappa som var mekaniker. Da er det viktig å ikke gi opp – et motto jeg har hatt siden jeg var liten, forteller Niklas.

Niklas ga definitivt ikke opp. De siste årene har han vunnet og imponert gang på gang. I 2023 kom beskjeden om at Dörr Motorsport ønsket å ha han i stallen for å kjøre Aston Martin Vantage GT4 på legendariske Nürburgring Nordschleife i Tyskland i 2024. En guttedrøm han har hatt siden han kjørte samme bane på Playstation på gutterommet mange år tidligere.

– Det er helt klart et klyp-meg-i-armen-øyeblikk. Det var det også da jeg ble satt på team med lillebroren til mitt store forbilde, Formel 1-føreren Sebastian Vettel, og møtte også hans far i Tyskland. Det er veldig stort for meg, sier Niklas. 

 

 

– Det er helt klart et klyp-meg-i-armen-øyeblikk. Det var det også da jeg ble satt på team med lillebroren til mitt store forbilde, Formel 1-føreren Sebastian Vettel, og møtte også hans far i Tyskland. Det er veldig stort for meg, sier Niklas. 

Det unge talentet har et mål om å kunne å leve av motorsport.

– Drømmen min er å vinne, og kunne leve av det jeg liker aller best å drive med – motorsport. For å få til det, handler det ikke bare om motoren på bilen eller å telle antall treningstimer. Jeg er avhengig av støtteapparatet mitt, og menneskene rundt meg. Alt fra mamma og pappa og resten av familien, til sponsorer som har troen på meg, forteller Niklas.

Se filmen med Niklas her:

 

Ved å klikke "Godta alle" samtykker du at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: Statistikk og markedsføring