Skal du lykkes kan du ikke ta noen snarveier

Anders Grøndal har drevet med rally i over 20 år. Er det én ting han har lært i løpet av en lang karriere er det at ingenting kommer gratis, og du må jobbe beinhardt for hver eneste seier.

Anders Grøndal er tredjegenerasjons rallyfører. Både farfar og pappa var rallyførere, og da var veien kort til interesse for Anders, som debuterte som 18-åring. 

– Det beste med å kjøre rally er å få godfølelsen, hvor alt stemmer og du kjenner at du kommer til å knuse konkurrentene dine. Lite slår følelsen av å komme i mål på en fartsprøve å høre at du har vunnet, forteller Anders. 

I løpet av de over 20 årene han har holdt på, har han rukket å bli en av de mest meritterte motorsportutøverne i Norge. Han har sikret seg blant annet 18 NM-gull og klasseseier i VM.

– De største målene i karrieren har jeg på en måte nådd. For meg handler det om å drive med det jeg syns jeg aller mest gøy og som utfordrer meg hver dag. Det krever utrolig mye å bli god, men vel så mye å fortsette å være god i denne sporten. Det motiverer meg, sier den erfarne føreren.

Karrieren til Anders har uten tvil bestått av mange oppturer, men han har også måttet tåle noen tøffe motbakker, knall og fall. 

– Det må rett og slett mange nedturer til for å få de store oppturene. Det har blitt noen rundkast nedover noen daler og strøk. En gang brakk jeg ryggen og havnet på sykehus. Så du må tåle en støyt, forteller han.

 

Skal du lykkes med rally, må «hele pakka» stemme ifølge Grøndal.

– Djevelen ligger i detaljene i denne sporten. Alt fra selve bilen, motor og dekk til kartleser og oppsett må spille sammen. Hopper du over ett element før start er du ferdig. Og du må tåle å jobbe hardt, og ikke gi opp. Du kan ikke forvente å få noe gratis, sier han.

Han forteller at samarbeidspartnere også er utrolig viktig for å kunne drive aktivt med sporten.

– Vi hadde ikke stått på startstreken uten støtte, så enkelt er det. 

Valvoline Oil AS har fulgt karrieren til Anders i mange år, og er stolte av å fortsatt være en del av «laget».

– Anders er helt rå, og en av de aller beste førerne vi har her til lands. Vi vet hvor mye det krever å holde på med denne sporten, og at han år etter år legger ned innsatsen og leverer resultater gang på gang, er rett og slett imponerende. Det har vært, og er, et privilegium å være med på «laget» til Anders, og gleder oss til å følge han videre i en karriere som er langt fra over, sier Joakim Skoglund, salgs- og markedssjef i Valvoline Oil AS.

Se filmen med Anders her: 

Ved å klikke "Godta alle" samtykker du at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: Statistikk og markedsføring